Wie is IMPACT Handbal? 

IMPACT Handbal is een samenwerkingsverband tussen Sport-Koepel en Handbalvereniging KRAS/Volendam. Het doel van dit samenwerkingsverband is om met ons enthousiasme en kennis van de sport een completer sportaanbod in Nederland te creëren waarbij handbal als middel ingezet wordt. Wij hopen door onze inzet dat handbal in Nederland een betere positie krijgt. 

Ons aanbod richt zich op alle leeftijden zodat iedereen kan participeren, op zijn of haar niveau. Naast de inhoud van onze sport is het ook de veelzijdigheid van deze sport die het mogelijk maakt om deze sport als metafoor te gebruiken voor teamdynamiek, samenwerking en confrontatie met het eigen gedrag. 

Lees hieronder verder voor een korte toelichting v.w.b. het aanbod, onze opdrachtgevers, etc.!


Wat zijn de verschillende mogelijkheden? 

Wij bieden clinics op maat voor bedrijven, verenigingen en/of scholen. Ons netwerk biedt daarin vele mogelijkheden en combinaties. Daarnaast zijn wij voorloper in Nederland waar het gaat om het geven van kennismakingslessen handbal op basisscholen. Dit kan bijvoorbeeld als aanvullende activiteit op het bestaande lesprogramma maar dit kan bijvoorbeeld ook als invulling van de eigen gymles. Eventueel aangevuld met een theorieles in het Engels, Nederlands, Frans en Zweeds. Ons aanbod creëert ook dwarsverbanden met o.a. gasttrainingen, ASM-trainingen, bezoeken aan top wedstrijden, keeperstrainingen, loop trainingen, positie trainingen, sportdagen, toernooien, sportkampen en walking handball. 


Wat is handbal?

Handbal is een dynamisch en snelle sport tussen twee ploegen van elk zeven spelers. De winnaar is het team dat de meeste doelpunten maakt door de bal in het doel van de tegenstander te gooien. De sport kan binnen of buiten worden gespeeld. De kern van het spel, dat zowel door dames als heren gespeeld kan worden, wordt gevormd door twee belangrijke regels:

– de bal mag niet met het onderbeen en de voet worden gespeeld;

– een speler mag niet met de bal in de hand maar drie passen doen, dan moet hij hem over de grond stuiten of afspelen.

In de afgelopen jaren zijn er diverse nieuwe vormen ontwikkelt. Denk hierbij aan beachhandball, rolstoel handbal, speed handball, stoepranden, streethandbal en walking handbal.

Bekijk snel onze menukaart op onze website voor alle mogelijkheden! Wilt u eens geheel vrijblijvend meer informatie ontvangen? Neem dan eens contact met ons op via 0299-324650 of info@sport-koepel.nl. 


Onze opdrachtgevers

Sinds de oprichting van IMPACT Flag Football mogen wij bogen op een groot aantal opdrachtgevers. 

Wij werken in opdracht van o.a. de onderstaande organisaties:

  • Nederlands Handbal Verbond (NHV);
  • Gemeente Edam-Volendam;
  • Project “Gooi jij de bal door”; 
  • Alliantie Kansrijk; 
  • Diverse basisscholen in de regio Amsterdam.